"Η παιδεία είναι ο δεύτερος ήλιος για τον άνθρωπο" - Πλάτων

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

7 Μοναδικές Φωτογραφίες Αστραπών


Με τη βοήθεια της φωτογραφίας, πλέον μπορούμε να παγώσουμε το χρόνο και να απολαύσουμε αυτό που λέμε μαγεία της στιγμής. 



Ακολουθούν 7 φωτογραφίες που αποκαλύπτουν τη μαγεία των αστραπών!


1. Ηφαίστειο Eyjafjallajokull, Ισλανδία - Eyjafjallajokull Volcano, Iceland



Μια Κυριακή στην Ισλανδία, το ηφαίστειο Eyjafjallajökull εκρήγνυνται μέσα στους πάγους χάρισε ένα μοναδικό show στους ντόπιους. Καυτό κόκκινο μάγμα σε συνδυασμό με λευκές αστραπές αλλά και σύννεφα από μαύρη τέφρα κάλυψαν το νυχτερινό ουρανό. Ο φωτογράφος Sigurdur Hrafn Stefnisso βρήκε το χρόνο να τραβήξει γρήγορα μερικές φωτογραφίες πριν βρει κάπου καταφύγιο.

Αλλά πώς συμβαίνει αυτό; 

Αυτό το είδος των φαινομένων συμβαίνει όταν ένα ηφαιστειακό σύννεφο μεταφέρεται επάνω, σε υψηλότερα από τα κανονικά, επίπεδα της ατμόσφαιρας, δημιουργώντας στατικό ηλεκτρισμό με την επιφάνεια του πλανήτη (ως εκ τούτου, η αστραπή). Είναι αυτό που οι επιστήμονες αποκαλούν "Dirty Thunderstorm".


2. Άγαλμα της Ελευθερίας, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ - Statue of Liberty, New York City, USA



O φωτογράφος Jay Fine συλλαμβάνει τη στιγμή όπου μια αστραπή χτυπάει το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη, χαρίζοντας ένα οπτικό-ακουστικό show.


3. Ικαρία, Ελλάδα - Ikaria, Greece



Αυτή η σύνθεση με πάνω από 70 διαφορετικά πλάνα από τον Χρήστο Κωτσιόπουλο δείχνει την απεραντοσύνη μιας καταιγίδας αστραπών σαν και αυτή, καθώς περνά πάνω από το ελληνικό νησί της Ικαρίας. 


4.Grand Canyon, Αριζόνα, ΗΠΑ - Grand Canyon, Arizona, USA




Εκτεθειμένος για πολλή ώρα, ο φωτογράφος Rolf Maeder κατάφερε να συλλάβει πολλούς κεραυνούς την ώρα που σκάνε στους βράχους του φαραγγιού Grand Canyon.


5. Πύργος του Άιφελ, Παρίσι, Γαλλία - Eiffel Tower, Paris, France




Μία μέρα στη μεγάλη γαλλική πόλη της Αγάπης, ο φωτογράφος Bertrand Kulik συλλαμβάνει τη στιγμή όπου μία αστραπή αγκαλιάζει τον Πύργο του Άιφελ.


6. Γέφυρα Bay, San Francisco, ΗΠΑ - The Bay Bridge, San Francisco, USA



Μια βροχερή νύχτα στο Σαν Φρανσίσκο, ο φωτογράφος Phil McGrew τράβηξε μια καταπληκτική φωτογραφία πίσω από το βρεγμένο από τη βροχή παράθυρο του στην πολυκατοικίας όπου ζει. Οι αστραπές μοιάζουν να χορεύουν σε όλη την γέφυρα, δημιουργώντας μια νυχτερινή ένωση με την υπόλοιπη πόλη.


7. Ηφαίστειο Puyehue - Χιλή - Puyehue Valcano, Chile



Ο Φωτογράφος Francisco Negroni τραβάει μια φωτογραφία στο Puyehue της Χιλής που θυμίζει τέλος του κόσμου.
Μετά από μια σειρά σεισμών, το ηφαίστειο Puyehue τελικά εξερράγη, τρέποντας 3.500 κατοίκους της περιοχής σε φυγή. Κεραυνοί και φωτιά δημιουργούν το δικό τους κρεσέντο για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο, όπου μαζί με τη μαύρη τέφρα θυμίζουν δαίμονες που κατέβηκαν στη γη προκαλώντας χάος.


Πηγή:  http://www.earthporm.com/7-epic-displays-lightning/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου